RYD OP I RELATIONERNE

januar 2, 2022

Når jeg taler med folk omkring oprydning, falder snakken tit også på mentale oprydninger. Tit er det dårlige relationer der fylder. 

Vi udvikler os gennem hele livet i forskellig fart alt efter hvad der holder os tilbage. Jeg taler jo meget om hvordan ting holder os tilbage og knap så meget om hvordan vi også kan sidde fast pga. mennesker og relationer. Det ville være så rart hvis vi altid havde overblikket over hvilke situationer og hvilke mennesker der er gode for os. Desværre indser man det næsten altid for sent og en relation ender 9 ud af 10 gange pga. en konfrontation og dermed brud.
Engang imellem glider en relation også bare ud. Og hvad er egentligt at foretrække?
Personligt er jeg til at rive plasteret af både med ting og mennesker. Ingen grund til at møffe rundt. 
Men ville det ikke være fedt hvis man kunne stoppe forholdet inden det gik hen og blev et kæmpe drama. Simpelthen tage en beslutning INDEN dramaet begynder. Mange jeg taler med ville  ønske at de havde endt relationen på en anden måde end de gjorde, og jeg hører tit sætningen : ”Det kom simpelthen for langt ud – der var ikke nogen vej tilbage”.  Kender du det?

Der er dog én ting der gælder lige meget hvad du skal sortere og rydde op om det er tøj, grydesker, bøger eller relationer:

VÆR ÆRLIG
Forhold dig til din virkelighed som den ser ud lige nu. Ikke hvordan den var, eller hvordan du ønsker den skal være.

Spørg dig selv:
Hvem er jeg i dag?
Hvordan ser mit liv ud?
Hvor vil jeg gerne hen og hvad drømmer jeg om?

Forhold dig så til selve relationen, og vurdér om den støtter op omkring den du er og din vej fremad.
Man kan sagtens være forskellige, have meget få ting tilfælles, og stadig være de bedste venner. Så længe der er accept og støtte.
I min optik er det vigtigste at man ikke holder hinanden tilbage, med fordomme, jalousi og misundelse eller dårlige mønstre og vaner.

Jeg har selv haft mange relationer, som  jeg har holdt fast i pga. minderne om det der var og historikken. 
Jeg har spildt min tid og er blevet ked af det og skuffet.
Nu prøver jeg at undgå at omgive mig med negative mennesker fordi det giver mig dårlig energi, skyldfølelse og dårligt selvværd og ikke mindst forringet livskvalitet fordi jeg bliver så påvirket af det.

Det er selvfølgelig nemmere at ”slå op” med døde ting. De svarer jo ikke igen eller har holdninger. Der skal du kun forholde dig til dine egne følelser. Men måske skal du faktisk også kun forholde dig til dine egne følelser når du afslutter en relation. Du skal i hvert fald se dem som det vigtigste. Især fordi det sikkert er pga. sårede følelser og overskredne grænser at du vil ende relationen under alle omstændigheder.

Det ER svært det her, for det er jo et menneske man skal sige farvel til. Men jeg tror det vigtigste er at acceptere og embrace den tid man har haft sammen og takke for den lærdom og de oplevelser man fik derfra, og huske værne om de gode minder. Det er vigtigt at huske at man aldrig har spildt sin tid og at man indgik i relationen da virkeligheden var en anden.
Det er sejt at indrømme det. At være ærlig og stå ved sig selv. Du kan godt!