5 spørgsmål …

Her er 5 spørgsmål du kan stille dig selv, når du sorterer dine ting.

Når du skal sortere og rydde ud i dine ting, er der nogle regler du kan følge og spørgsmål du kan stille dig selv. De kan hjælpe dig med at finde ud af hvorfor du har gemt og holder fast i noget som du måske aldrig bruger, og om du virkelig ønsker at beholde dem.

1: Behøver jeg den her?

Nogen af vores ting har vi ikke et specielt forhold til, men vi har behøver dem for at får hverdagen til at lykkedes. Jeg taler om gryder, vaskeklude og den slags.

2. Bruger jeg det nogensinde?
Der er nogen af vores ting vi bare har, fordi vi tænker at den bruger vi engang imellem eller kan få brug for den – Vær ærlig her. Der er nogen af vores ting vi kun bruger en gang imellem. f.eks. julepynten eller æbleskivepanden som vi gerne vil beholde. Men der er måske også den der gryde vi købte med hjem fra Marokko med de bedste intentioner om at lave en skøn ret. Det blev bare ikke til noget.

3.Har jeg overhovedet lyst til at bruge den?

Det her spørgsmål må man stille sig selv især når man bliver konfronteret med impulskøb. Det kan være den thighmaster du købte i 90´erne på TV-shop. Det kan være ragletten, som vi alle skulle have 2005, som du selvfølgelig også måtte have men aldrig fik brugt.
Og så er der tøjet. Det vi kunne passe engang og det vi godt ved vi aldrig kommer ned i igen.

4. Kan jeg lide den?
Hvis svaret er ja er alt fint. Men er svaret nej eller ved ikke. Så brug spørgsmål nr.2 her.

5. Er der følelser involveret?

Her taler jeg om sentimentale følelser, minder og den slags. Det er tit gaver eller ting vi har arvet vi har følelser for. Du er nødt til at identificere de følelser og finde ud af hvor det er skoen trykker. 
Prøv at identificere grunden til at du holder fast på en pågældende ting.

  • Er det fordi du føler dig forpligtet til at beholde den, da det var en gave fra en du holder af?
  • Er det fordi du har arvet denne ting fra en person som ikke er her mere?
  • Er det fordi du har dårlig samvittighed over at have brugt så mange penge på noget som du ikke bruger?

Lige de her 3 spørgsmål er dem jeg stiller mest til mennesker jeg hjælper med frasortering. Husk på at ting har ikke følelser og er bare ting. Det er dig ( kun dig ) der har følelserne og derfor også kun dig der kan bestemme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *