Organisering af spisekammer

juni 20, 2022

Case :
Pernille Rabaek.
Forfatter, film og konceptudvikler
Bor med sine 2 teenagedøtre Ingrid og Astrid i en stor herskabslejlighed på Frederiksberg.

Lejligheden på Frederiksberg fungerer både som Pernilles bolig og arbejdsplads. Derfor har Pernille brug for at indrette sig organisk, så hun hele tiden kan veksle mellem bolig og hjem.
Der bliver i hjemmet produceret en del madfilm. Lige fra indkøb, til tilberedning af alverdens retter og fremgangsmåder.
Det Pernille mangler er, overblik og system i de mange ingredienser og muligheder.

I forlængelse af køkkenet ligger der et lille rum, der tidligere har været brugt som viktualierum og nu bare huser tilfældig køkken opbevaring. Det er oplagt som spisekammer og noget der kan bruges såvel privat som professionelt.Opgaven:
Pernille er kreativ og skaber de flotteste billeder og film, Vejen derhen (den såkaldte kreative proces) kan godt være rodet. Min opgave var derfor at gøre både Pernilles job og hverdagsliv nemmere med etableringen af dette rum med masser af plads til opbevaring.

Processen:
Alt ud af rummet
Alt kategoriseret i. Danmark
Det hele skal sorteres
Herefter sættes det tilbage på den rigtige plads. Denne gang med lækre produkter fra Muj


Saml de ting der roder og er svære at placere i skuffer i kurve som her.
Tørvarer skal ud af emballagen og i gennemsigtige glas for overblik.
Orden og overblik over alle ting i spisekammeret.

Du kan se en lille filmomprocessen her:

Pernilles kommentarer:

Af Marianne har jeg lært:
PAS NU PÅ, PERNILLE
(Pres ikke et helt køkken ind på 1 kvm – det betyder at alt stel og maskiner ikke hører hjemme i mit spisekammer, også selv om der liiiige er plads til lidt store skåle oppe under loftet – for mere vil ha mere)
🎬
FORSTÅ DIN KATEGORI
(For mig er køkkenting køkkenting. I Mariannes hoved hører alt hjemme i en kategori: Bagegrej, stel, maskiner, tørvarer, drikkevarer etc. Jeg har tendens til at gemme mit rod pænt, har hun også lært mig)
🎬
LUFT ER GODT
(Jeg er endnu ikke overbevist, men der er nok noget om, at overblikket formindskes, når det vælter ud over kanten i skabe og på hylder. Ja, vi drukner i rod😭 (og overforbrug)

Mit viktualierum havde inderligt brug for Marianne. Ja, her kunne godt se godt ud uden hendes hjælp. Men kun på overfladen (læs: til et pænt billede på IG)
Jeg har vist mere brug for hjælp til struktur, end jeg havde forestillet mig😅