Vi drukner i rod //Program 1 Højslev

juni 26, 2023

Dette indlæg handler nogle af de løsninger vi lavede i Højslev i program 1 af Vi Drukner i rod.

Loftsrum
Det var meget vigtigt for os at gøre loftrummet lettilgængeligt således at det ikke bliver uoverskueligt ( eller farligt) at sætte noget derop Derfor etablerede vi en stige der kunne flyttes når den ikke var i brug.
De meget skrå vægge gav os begrænsede muligheder men jeg valgte at sætte ens kasser med tydelige labels i begge sider og med passage i midten. Det kan være fristende at også fylde passagen ud MEN så bliver det lige pludseligt besværligt at finde tingene igen.

Entré
Normalt er jeg ikke til åben opbevaring. Jeg synes hurtigt det bliver rodet, MEN for at skabe luft i entréen valgte vi at gå med den løsning Dennis bygger med lamellerne. Der er lidt forskellige kurve og kroge i brug, men meningen er at det kan flyttes, skiftes og justeres efter behov, og det er ikke så massivt som et stort lukket skab og da trappen og højden på rummet giver luft, blev det en fin løsning.

Kontor
Vi nævner Command position og Feng Shui flere gange ift. med kontoret. Dog skal det lige nævnes at det ikke er optimalt at der er et vindue på bagvæggen bag Nicolai ift. en optimal Command MEN stadig bedre end at sidde at kigge ind i væggen ift. energier, blokeringer og ikke mindst forhindringer.

Køkken/Køkkenskabe
Køkkenskabene var meget dybe og svære at overskue og rummede alt fra tørvarer til køkkenmaskiner og diverse festpynt.
Jeg byttede rundt på mad og service.Normalt ville jeg ikke flytte servicen væk fra opvaskemaskine men da det er meget nemmere at overskue forskellige madvarer i en skuffe og tallerkner mm. i skabene. Jeg bruge den regel at jeg skulle kunne se bagvæggen af skabene. Det var i det hele taget vigtigt for mig at få ryddet fladerne i køkkenet (og gulvet).

Stort skab i køkken
Løsningen med de mange hvide kasser i det store skab bag spisebord, kan måske for nogen synes lidt ekstrem og det er heller ikke en løsning der er god til alle.
Normalt har jeg den regel der hedder:
Åbne skabe lukket opbevaring
Lukkede skabe åben opbevaring
Men grundet de udfordringer Tine fortæller om i programmet, valgte jeg at lave det meget stramt og skabe et et system der lægger op til at man holder tingene i hver deres kasse og også holder ren sirlig orden INDE i skabet.

Før

Under

Efter

6 gode oprydningsråd til dig der har en opmærksomhedsforstyrrelse

Jeg har her skrevet de oprydningsråd jeg giver til Tine.
VIGTIGT: Jeg er ikke uddannet terapeut og reglerne må ikke forveksles med råd fra professionelle behandlere
.

   

   • Skriv ind i din kalender hvornår du vil rydde op. Det er vigtigt at se det som en aftale der skal overholdes.

   • Sæt en alarm. Vigtigt at få startet men faktisk endnu mere vigtigt at få afsluttet inden du bliver udmattet og overvældet.

   • Begræns dig. Bestem dig for et område du skal nå. Måske bliver du ikke færdig indenfor den tidsramme du har sat men så starter du hvor du slap næste gang der står oprydning i kalenderen

   • Skab en god ramme, så det bliver hyggeligt og rart og en ikke mindst en selvkærlig handling. Jeg bruger selv musik, podcast, eller en lydbog

   • Hold dig på sporet. Det der tit sker det er at man under oprydningen lige finder noget der tager din opmærksomhed. Du fortaber dig i et minde, eller en bog du lige kigger i.

   • Beløn dig selv. Giv dig selv en belønning for din indsats. En kop kaffe, et afsnit af din yndlingsserie eller lign. IKKE noget der fylder i dit hjem.

   

  KUNNE DU SLIPPE ÈN TING HVER DAG I 365 DAGE?

  KOM MED PÅ GIV SLIP 365 OG FÅ 365 SMÅ OPRYDNINGER DER GØR EN KÆMPE FORSKEL