Vi Drukner i rod //program 2 Hillerød

juli 10, 2023

I Program 2 var vi på besøg hos en skøn familie på 4 i Hillerød.
En villalejlighed med tilhørende stort kælderrum.

Vores hovedopgaver var at:
RYDDE OP 😉
Få børnene ud af soveværelset
Få orden på det gamle køkken (Dennis kunne ikke få armene ned over det køkken).
Etablere en forældregarderobe.
Lave opbevaringssystem i kælderen.
Lave et system der kan hjælpe Rebecca og Daniel med at holde orden i fremtiden

De var jo for vilde til at rydde ud,og der kom under halvdelen af kasserne tilbage. Derfor var det virkelig en taknemmelig opgave.

I børneværelset fik vi ud over de ting der røg videre etableret et rotationssystem, der gør at der er plads til både børnetøj, sengepladser og legetøj. Et rotationssystem går kort fortalt ud på at man pakker noget af det ned børnene ikke leger med. Når det har været væk et stykke tid bytter man noget om og det virker næsten som nyt legetøj hver gang.
Det legetøj der holder “pause” står kælderen og er synligt så det er nemt at gå ned og hente noget. Kunsten er at hver gang man henter noget, sættes noget andet derned, ellers ender det samme sted igen.

Køkkenet fik en upgrade og også her kom noget ( arvestykker ) i kælderen.
Vi talte om det med arvestykkerne i hallen, og kan man vælge noget fra man kan have med i hverdagen, så bliver det altid nemmere at sige farvel til resten. Husk at INGEN har glæde af noget er er gemt væk, pakket ned i kasser.
Det meget åbne køkken kræver virkelig system og orden.
Skuffen med diverse plastting er jo et sandt helvede men de endte op med nærmest ingenting. Men husk at det giver god mening at stable dem der passer oveni hinanden og så opbevare lågene samlet.

Oprydningsskemaet jeg lavede til dem, er egentligt en madplan jeg fandt i Netto, / Der findes tilsvarende i Tiger butikken) som jeg så bare fyldte ud med et lille råd til hver uge og indsatsområder. Det virker måske lidt skørt, men når man som Rebecca ikke har gjort det til en vane at rydde op, kan det være en god ide i starten. Udover den daglige oprydning efter mad osv, satte jeg forskellige indsatsområder ind et par gange om ugen.
Det vigtigste råd jeg gav:

I soveværelset lavede hans/hendes garderobe ud af de 2 reoler der i forvejen stod i køkkenet, og tilføjede et hjemmelavet bøjlestativ. Vi samlede rundstokke med kee clamps, og brugte ens bøjler hvilket er med til at skabe ro i en åben løsning. Det samme med kasserne i reolerne.
Undertøj/strømper og accesoires kom i kommoden.

I stuen blev der tilsat lidt hygge og rykket rundt og Daniel fik et lille værksted i udestuen.

Det store kælderrum bar præg af at tingene blot var blevet kastet ind og bare det at finde en ting blev uoverskueligt.
Denis lavede nogle hylder så opbevaringen kom op ad væggen fremfor ud på gulvet, og der blev lige pludselig virkelig meget plads.

Har du spørgsmål til programmet?
Stil dem gerne på Instagram



KLAR PÅ DIN EGEN OPRYDNIG?
LÆS OM LEV SIMPELT HER