MIN CAPSULE WARDROBE

marts 1, 2020

Hvad er en Capsule Wardrobe ?

En capsule wardrobe er helt enkelt en basisgarderobe med relativt få beklædningsgenstande. De passer sammen, går aldrig af mode og kan med få tilføjelser varieres og bruges sæson efter sæson.
Du justerer din capsule en lille smule fra sæson til sæson mest pga. vejret for der er nemlig kun tøj du elsker i din Capsule Wardrobe

Jeg har kører nu med min Capsule Wardrobe på 4 år. Jeg tog beslutningen tilbage i 2018 fordi jeg var træt af at have relativt meget tøj i skabet og aldrig rigtigt noget at tage på. Der var meget i forkerte størrelser og masser af fejlkøb som bare hang der, fordi jeg ikke kunne nænne at smide dem ud. Jeg endte altid med at tage de samme 10 ting på igen og igen.

Jeg vidste ikke hvor jeg skulle starte, så jeg søgte internettet igennem for gode råd og tips, og blev ærlig talt mere overvældet og endnu mere forvirret.
Jeg stødte endelig på noget jeg kunne bruge. Noget der passede til mit lidt ekstreme mindset – Project 333(Lad mig lige indskyde her at man sagtens kan starte en capsule wardrobe uden at gå til den slags yderligheder).

Project 333 er:
3 måneder med 33 Items (tøj, accessoires, smykker OG SKO !!!
Med undtagelse af: Et ur, vielsesring eller arvestykke du aldrig tager af, undertøj, nattøj og træningstøj og strømper.

Det virker ekstremt – Jeg ved det, men jeg havde brug for et helt strengt regelsæt for at kunne komme i gang. Jeg kan godt lide at gå til yderligheder og have regler når jeg skal skabe forandring!
Jeg vidste at jeg efter min oprydning skulle stå tilbage med 33 ting. 33 beklædningsgenstande jeg skulle bruge de næste 3 måneder. Med det i baghovedet begyndte jeg at rydde ud i mit tøj . Der blev sorteret meget fra og min kasse med ”måske” var større end forventet fordi det jo var et projekt og jeg var stadig ikke var helt sikker på hvad jeg skulle bruge og om jeg var klar. Måske/ved ikke/I tvivl kassen blev forseglet forsvarligt og stillet væk. Jeg måtte ikke tage noget fra den i 3 måneder.

Da jeg startede havde jeg faktisk 6 tomme pladser i min garderobe og det var med vilje fordi jeg kunne se at der var nogle basisting jeg manglede. Noget der kunne samle flere outfits. Jeg belønnede mig selv for den flotte oprydning netop med at anskaffe mig disse ting. Man får altså hurtigt overblikket og ser kombinationsmulighederne når man kun skal koncentrere sig om 33 stk. tøj.

I dag er det over 3 år siden og jeg lever stadig på samme måde.
Jeg har nu 33 stk. tøj men sko, smykker og andre accessoires kommer oveni – stadig er det meget overskueligt.
Jeg tog aldrig noget op fra den ”måske kasse” jeg lavede og forseglede i efteråret 2018.
Jeg har kun lavet et par fejlkøb siden og jeg indser det hurtigt.
Jeg har haft et par tøjkriser siden. Begge i december måned, da der er mange festligheder og alle mine mere festlige beklædningsgenstande blev brugt igen og igen synes jeg. Jeg løste det med strømpebukser og anderledes smykker.

Indimellem når jeg ser en venindes kæmpe walk-in closet bliver jeg sådan lidt misundelig, men kun meget kort. Især fordi jeg på trods af størrelsen af min venindes skab også mest ser hende i sine 10 yndlings outfits.

Man kan spare penge hvis man vil. Jeg bruger hånden på hjertet det samme beløb på tøj som altid men køber bare en eller 2 nye kvalitetsting på en sæson frem for 15 ligegyldige impulskøb.

Er du selv interesseret i en capsule wardrobe? Du har sikkert allerede det meste af det du skal bruge, men kan ikke se skoven for bare træer. Du skal rydde op og sortere før du finder ind til kernen – God fornøjelse.

Har du brug for hjælp så kontakt mig her