Hvorfor er oprydning køkkenet vigtig?
Og hvorfor er et organiseret og ryddeligt køkken nr. 2 på min liste over essentielle steder at starte med at rydde op?
Køkkenet er for mange af os et samlingspunkt. Det er her vi nærer kroppen, har samtaler med familien og vi opholder os her i det hele taget meget.
Jeg vil driste mig til at sige, at får du styr på dit køkken får du styr på mange ting.
Køkkenet er også et godt sted at introducere oprydningen for familien. Det allerbedste sted at starte er med en oprydning i køleskabet, da det er et sted alle bruger flere gange dagligt.
Læs her hvordan du kommer i gang.
4 nemme trin til oprydning i køleskabet
Skil dig af med for gamle madvarer
Første trin er at fjerne de ting der ikke hører til.
Jo færre ting desto mindre rod.
Løg, kartofler, citroner, brød osv. har bedst af ikke at ligge på køl.
Ud med det du kan. Placer det andre mere passende steder. Citrusfrugter er dekorative i en skål osv.
Brug det ældste først
Næste skridt er at få tingene brugt inden de bliver for gamle og skal smides ud. Det giver mening så vidt muligt at brugt de ting med kortest holdbarhed først.
Hvis du har læst mit blogindlæg eller hørt om transitkassen, så er det egentligt samme princip der gør sig gældende her i køleskabet, men blot med madvarer.
Lav en hylde, eller en boks. En zone, hvor du placerer de ting der skal bruges først. Du må selv vurdere om det er de ting der har 1-2-3 dages holdbarhed tilbage. Det kommer an på mængden af mad i dit køleskab.
Inddel dit køleskab i zoner
Herefter skal du inddele i zoner. Forstået sådan at de ting der bliver brugt samtidigt opbevares sammen for at undgå at du har 2 åbne af samme ting på samme tid. Kender vi ikke alle det?
Laver du en pålægszone, en ostezone, og en til mayo, ketchup og dip undgår du dubletter. Vær ikke ked af at bruge en dymo ( De kalder mig ikke dymo-dronningen for sjov)
Få alle med på ideén
Sidst men ikke mindst skal du kommunikere dette system til ALLE på din bopæl. De skal være med på den ellers nytter det ikke – den kan være tricky.
Køleskabsopbevaring
Jeg er stor fortaler for zoner og opbevaring i opbevaringen, altså små inddelinger med beholdere, der er nemme at tage ud og. Køleskabet er meget nemmere at holde rent på denne måde.
Jeg går skridtet videre og pakker de ting ud jeg kan. Jeg bruger gennemsigtige kasser så jeg hele tiden kan holde øje med hvad jeg har. Overblik er godt og forhindrer at du køber noget du allerede har i forvejen.
Jeg køber mine beholdere på Boxdelux
Mine 4 favoritter når det gælder opbevaring i køleskabet.